dissabte, 23 d’octubre del 2010

Conill rostit amb allioli

Aquesta recepta de conill està treta del llibre "receptari de cuina catalana" de l'escriptor Manuel Vázques Montalbán. És un llibre molt petitó, però amb un munt de receptes interessants.
El conill està rostit a la cassola, "en humit" que dirien els cuiners. De maneres de rostir n'hi ha moltes, les més habituals són : els rostit al forn, normalment de peces senceres i el rostit en humit o a la cassola, on les peces poden estar senceres o a trossos, molt semblant als estofats però amb menys quantitat de líquid.

Ingredients (per a 4 persones):
1 conill a trossos d'un 1'8 kg aproximadament
2 o 3 cebes grosses
10 o 12 atmelles
10 o 12 avellanes
brou suau (o aigua)
sal
pebre negre
pebre vermell
allioli claret (recepta aquí)

Enrossim el conill en una cassola amb llard (si no en tenim, utilitzarem l'oli), juntament amb les cebes tallades a quatre bocins. Quan la carn agafi color, hi tirarem dues tasses de brou suau (o aigua si no en tenim), sal, pebre negre, pebre vermell i la picada d'avellanes i atmelles (les haurem picat al morter o al picador). Fem un allioli claret i quan el conill porti uns minuts de cocció, el tirarem pel damunt. Tapem la cassola i deixem que es cogui a foc lent fins que la carn sigui ben cuiteta.

Seguidors