divendres, 29 d’octubre del 2010

Lassi de caqui

El lassi és una beguda hindú a base de iogurt, aigua (sovint amb glaçons, de fet) o llet i espècies. Hi ha lassis salats, però també de dolços i llavors sovint duen fruita. Aprofitant que ara és l'època dels caquis, n'hem fet aquesta versió amb aquesta fruita tan típica de la tardor, el caqui. En aquest cas li hem posat poqueta aigua (i gens de glaçons) perquè els batuts ens agrada perdre'ns-els amb cullera més que xarrupar-los, però això es clar va a gustos.

Ingredients (4 persones):
3 caquis grossos
1 cullerada sopera de sucre morè
1 iogurt tipus grec
cardamom
aigua

Netegem els caquis i els pelem. Els posem a la batedora juntament amb el iogurt, el sucre i l'aigua al gust i ho batem tot bé. Aboquem el contingut amb copes o vasos i ho posem a la nevera perquè es refredi una mica (o hi posem aigua ja freda de bon principi). En el moment de servir, hi tirem una mica de cardamom mòlt pel damunt.

3 comentaris:

Ornella ha dit...

Ciao Anirac ottimo questo dessert con i cachi profumato al cardamomo!Complimenti per il tuo blog a presto buon fine settimana

Gemma ha dit...

No coneixia gens aquesta beguda, però m'encanten els caquis i el iogurt, així que segur que m'agradaria... Deu quedar com un batut, oi?

Anirac ha dit...

Ornella: grazie per i tuois gentili commenti!
Gemma: sí, efectivament, queda com un batut amb el gustes "exòtic" del cardamom, es clar. A la foto és veu molt dens, perquè ens agraden així, però realment, hauria de ser molt més líquit, caldria afegir-hi més aigua (i glaçons qui s'atreveixi amb el fred) del que jo he fet..

Seguidors