dimecres, 26 de gener del 2011

Orada al forn

 L'orada és un peix prou conegut i apreciat; aquesta recepta és fàcil de fer i no gaire complicada en els seus ingredients, només presenta el petit detall que cal anar ruixant el peix de tant en tant amb una barreja de condiments, si no fos per això, el plat és fa pràcticament sol.

Ingredients (2-3 persones)
1 orada d'uns 800 gr
1 llimona o 1 taronja
all i julivert
pa ratllat
1 pastanaga
1 ceba
1 patata
Vi blanc (un got)

En el moment de comprar-la, cal dir-li al peixater que la volem sencera però que ens faci uns talls longitudinals al llarg de l'animal.
Quan l'anem a coure, caldrà salar-la i tirar-li una mica de pebre negre pel damunt. Als talls, hi posarem un trosset de llimona o de taronja (aquest cop nosaltres teníem taronja).
Mentrestant en una plata que pugi anar al forn i on ens càpiga l'animalet, hi posem una capa de ceba tallada fina, al damunt, la pastanaga en juliana (és a dir, talls llargs i prims) i patates tallades molt fines. Opcionalment, si volem assegurar-nos que quedin les verdures ben cuites, les posem uns minuts al forn. Després hi posem al damunt el peix. Ho posem tot al forn a coure conjuntament, tenint la precaució de tapar el peix amb un paper de forn. Al cap de mitja horeta, reguem amb vi blanc, i tornem a tapar-la.
Ajuntem l'all, el julivert i el pa ratllat i amb una mica d'oli formem una pasta. Quan tinguem el vi blanc del tot evaporat, "pintem" amb la pasta de julivert i all, l'orada. Anem repetim l'operació cada deu minuts pràcticament, fins que s'acabi la pasta o bé es cogui al gust el peix.

2 comentaris:

Ornella ha dit...

Dev'essere veramente squisita con l'arancia! Mi piace molto l'orata e la faccio spesso!

Carissima sono arrivati i pdf della raccolta di Natale, potrai scaricarli nel mio blog, grazie un abbraccio

Gemma ha dit...

L'orada és un dels meus peixos preferits, fet al forn queda deliciós. I amb aquesta barreja de condiments ha de quedar molt gustós.

Seguidors