diumenge, 16 de gener del 2011

Pollastre farcit

Una recepta de Nadal que em quedava pendent encara de penjar: la del pollastre farcit. S'havia anat quedant i quedant, i bé, no era qüestió de penjar-la en ple agost. La tradició diu que s'ha de menjar el dia de Nadal després de l'escudella i la carn d'olla, però vàrem preferir "deixar-lo" pel dinar de Sant Esteve, substituint als també clàssics i tòpics canelons.

Ingredients (6 persones):
1 pollastre de pagès de 3 kg
1 poma

pel farcit:
100 g de carn picada meitat vedella i meitat porc
un grapat de pinyons
7 o 8 prunes seques sense pinyol
panses
sal i pebre
1 ou (opcional)

pel rostit:
1 ceba (no li varem posar aquest cop)
1 tomàquet (ídem)
1 pastanaga (ídem)

Preparem el farcit del pollastre barrejant la carn amb els pinyons i les prunes i les panses prèviament hidratades. Hi afegim també la meitat de la poma tallada a trossets menuts . Es podria afegir a la pasta un ou per lligar-la millor, però si no li posem, també queda molt bé.
Farcim el pollastre sencer i net amb aquesta preparació. El salem i l'empebrem. Cosim la part posterior del pollastre (és a dir, el "cul") perquè no surti el farcit durant la cocció. A la part del coll, hi posem un tros de poma sense pell "tapant" el forat.
Untem el pollastre amb llar i el posem en una plata que vagi al forn. A la plata, si volem fer el típic rostit, caldria posar-hi una ceba pelada, un tomàquet i una pastanaga pelada (totes les verdures tallades a trossos). Ho posem al foc ja calent.
al cap d'uns deu minuts ho ruixem amb cognac o cava. Anem controlant el color, si la pell es torra massa, tapem el pollastre amb un paper d'anar al forn. Anem ruixant de tant en tant amb el suc que faci i amb una mica més de cognac o cava.
Al cap d'una hora i mitja, ja estarà cuit.

2 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Hum!!! Fa dies que vull fer-ne un i no sabia quina recepta triar. Gràcies per publicar-la

Marta CuinaDiari ha dit...

Jo el tinc pensent per fer! Boníssin! Marta

Seguidors