dilluns, 3 de gener del 2011

Platets de pasta de croqueta

Aquesta recepta és una típica recepta d'aprofitament, la fem sempre que fem pasta per croquetes; no sé d'on ha sortit, només sé que des de que puc recordar-ho, sempre que
es feia croquetes, el dia abans, menjàvem aquests platets fets de la pasta acabada de fer. En aquest cas, estan fets de la carn que va sobrar de l'escudella de Nadal, en contes de fer els típics canelons, varem decidir aprofitar-la per fer croquetes (si be després varem fer un altra cosa, com ja es veurà) i per tant, inevitablement, vam cuinar aquests plates. Els ingredients, poden variar, es clar, podem aprofitar les restes d'un rostit o un pollastre , d'un ànec al forn, et... és millor barrejar-hi diversos tipus de carn, això sí.
Ingredients:

restes de carn de l'escudella de Nadal: pilota, una cuixa de gallina, et.
1 ceba
farina
llet
mantega
nou moscada
formatge per gratinar

Primer de tot desossem la carn si fos necessari i la tallem a trossos petits. Tallem una ceba també a trossets i la posem a enrossir en una paella amb una mica d'oli. Quan sigui transparent, hi afegim la carn, deixem que es cogui tot junt uns minuts. Ho traiem i ho passem pel passapuré.
A la mateix paella, hi posem un cullerada de mantega , deixem que es desfaci, hi afegim un parell de cullerades de farina, una mica de llet i deixem que es cogui, vigilant que no es cremi. Quan la farina sigui cuita, hi afegim la carn del passapurés, si cal una mica més de llet i deixem que es faci. Rectifiquem de sal i hi afegim una mica de nou moscada. Quan la pasta comenci a fer bombolletes que exploten a la superfície i ella sola es desenganxi de les parets de la paella, esta llesta.
Ho traiem, ho posem en els platets o en cassoletes que puguin anar al forn, hi tirem formatge ratllat pel damunt i uns trossets de mantega. Ho posem al gratinador fins que agafin una mica de color. (amb la resta de la pasta faríem les croquetes, per exemple)

Seguidors