dissabte, 22 de gener del 2011

Arròs amb ànec

Aquest cop, l' arròs l'hem cuinat a la manera del delta de l'Ebre, hem seguit pràcticament al peu de la lletra una recepta típica d'allà, i dic pràcticament, perquè la recepta preveu posar-hi mig ànec de caça i nosaltres hi hem posat els menuts d'un ànec de pagès i ,a més, hi hem afegit els pèsols bullits (que no hi eren a la recepta); traieu-li això i tindreu una recepta típica.

Ingredients (2 persones):
160 g d'arròs
menuts d'ànec: carcanada, coll, fetge, pedrer
2 ales d'ànec
un got de pèsols congelats
2 alls
julivert
1 tomàquet
1 pebrot verd
safrà
pebre vermell
oli i sal
320 cc d'aigua

Tireu pel damunt dels menuts d'ànec el pebre vermell i la sal. Poseu-los a enrossir en una cassola de fang amb oli. Quan hagi agafat color, els traiem i posem a la cassola el pebrot tallat ben petit, quan sigui una mica tou, hi afegim el tomàquet ratllat. Passats uns minuts, hi afegim el julivert i l'all trinxats i els brins de safrà. Quan sigui mig cuit, hi afegim els trossos d'ànec i deixem que es cogui tot junt.
Mentrestant posem l'aigua a escalfar i quan bulli hi tirem els pèsols.
Quan el sofregit sigui fet, hi tirem l'arròs,i li fem donar uns tombs. Hi tirem els pèsols cuits i l'aigua bullint de coure'ls a la cassola (que estarà a foc fort). Quan arrenqui el bull, deixem que cogui 5 minuts, baixem el foc una mica i ho deixem 15 minuts a foc mig. Rectifiquem de sal i parem el foc. Deixem reposar 5 minuts més.

2 comentaris:

Ornella ha dit...

Buongiorno! Che bel piatto,io non amo molto l'anatra ma preparata così è molto invitante, complimenti! Buon inizio settimana!

El pare ha dit...

Encara recordo el darrer viatje de fa més d'un any i mig al Delta i com no, el seu arrós. Segur que la "teva" versió no li ha d'envejar rés.
Salut!

Seguidors