divendres, 25 de març del 2011

Croquetes de bacallà

De nou una recepta de bacallà...un cas d'aprofitament; teniem uns trossos de bacallà sec , no gaire macos i varem decidir cuinar-los així.

Ingredients (unes 15 peces)
250 g de bacallà remullat i escorregut
1 ceba grossa
julivert i all al gust
dues cullerades de farines ben grosses i plenes
3/4 l de llet
nou moscada

per les croquetes:
1 ou
farina
farina de galeta

Si hem de remullar el bacallà, el posarem en aigua freda amb la pell cap amunt tres dies abans. Canviarem l'aigua un o dos cops.
El dia abans d'haver-nos-el de menjar, li traurem la pell i les espines, i l'esqueixarem ben petit.
En una paella grossa, enrossirem la ceba tallada petita. Quan sigui cuita hi afegirem dues cullerades de farina, els hi donarem un parell de voltes, perquè no estiguin crues, hi tirarem el bacallà ben escorregut, l'all i el julivert ben picadet. Donarem un altre parell de voltes i hi afegirem la llet. Rectificarem de sal i hi afegirem la nou moscada. Remenarem constantment fins que la pasta quedi ben lligada i faci bombolles que exploten a la superfície (volcanets) i la pasta es desenganxi sola de les parets.
La posarem en una plàtera ben escampada i quan sigui una miqueta més freda, hi posarem un paper-film de cuina pel damunt, per evitar que faci crosta.
A l'endemà farem les croquetes.
Per fer-les, dividirem la pasta en porcions iguals. Prepararem un plat amb farina, un altre amb farina de galeta i un altre amb l'ou sencer batut. Anirem passant les porcions en forma ja de croqueta per la farina, l'ou i finalment la farina de galeta, per després posar-les en una paella amb força oli ben calent. Quan la croqueta sigui ben rossa, la traiem i la posem sobre paper absorbent per eliminar l'excès d'oli.

4 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Hem tingut el mateix pensament. També he fet croquetes però he fet un experiment al coure-les i no les publicaré fins que ho torni a provar.
M'ha agradat això de fer-les per l'endemà.

Delicias ha dit...

Que be!!! M'agrada molt la cuina d'aprofitament, jo també tinc uns trossets de bacallà no gaire macos, potser aprofito i faig el mateix.

Petonets!!!

Unknown ha dit...

m'encanten les croquetes i bunyols de bacallà, però mai me'n recordo de fer-ne... :( A veure si m'animo, les teves tenen molt bona pinta!

El pare ha dit...

Ummm, croquetes de bacallà... una temptació.
És bo deixar-les reposar, sí senyora.
Una abraçada.

Seguidors