diumenge, 27 de març del 2011

Mongetes amb tripa de bacallà


Aquesta és una altra recepta del curs de bacallà: aquest cop vàrem fer servir la tripa del bacallà. Era el primer cop que l'ha provava però no serà l'últim. La tripa és en realitat la bufeta natatòria del peix (el que li permet regular la profunditat a la que neda); té una textura gelatinosa (tipus peu de porc per entendre'ns) molt bona. Aquesta és la recepta que vàrem fer en el curs. Queda un plat únic molt gustós.

Ingredients (per a 2-3 persones):
300 g de tripa de bacallà
300 g de mongetes cuites
un grapat de moixernons secs (Calocybe gambosa)
1 ceba
2 tomàquets madurs
2 alls tendres
un got de vi blanc
1 fulla de llorer
unes quantes de llavors de fonoll
sal i pebre
julivert

Posarem en remull la tripa com a mínim 14 o 16 hores abans. Un cop passat aquest temps, la netejarem bé i la tallarem a trossos. L'escaldarem 2 minuts en aigua, es a dir, posarem aigua abundant a escalfar, quan bulli hi tirarem la tripa, contarem 2 minuts des que arrenca de nou a bullir i la retirarem de l'olla amb una escumadora refredant-la immediatament perquè no s'enganxi. Guardem l'aigua d'escaldar-la.
Posem en remull els moixernons un parell d'hores abans. Els hi tallem les cuetes, perquè són massa dures.
Un una cassola de terrissa , sofregim la ceba tallada petita i els alls tendres també tallats menuts. Quan comencin a tornar-se transparents, hi afegim la fulla de llorer i unes quantes llavors de fonoll (no gaires, perquè tenen un gust molt fort). Quan tot estigui ben cuitet, hi aboquem el vi blanc i deixem reduir-ho. Incorporem el julivert tallat petit i el tomàquet ratllat i deixem que es sofregeixi bé tot.
Quan tinguem el sofregit ben concentrat, hi tirem la tripa, una mica d'aigua d'escaldar-la, els moixernons i ho deixem coure uns 20 minuts. Si veiem que ens quedem sense suc, hi anirem afegint aigua d'escaldar la tripa, cal que quedi sucós, però ni sec ni caldós. Afegim els moixernons i deixem que cogui uns minuts. A l'ultim hi afegim les mongetes cuites i deixem que faci xup-xup uns 5 minuts més. És millor preparat d'un dia per l'altre.

1 comentari:

El pare ha dit...

Fa un temps en vaig mostrar una de similar, amb cigrons i botifarra. La mal anomenda tripa és el gran desconegut de la menja del bacallà i bén gustosa que és.
Una abraçada.

Seguidors