diumenge, 8 de maig del 2011

Llengues de Gat

Aquestes galetes estan boníssimes per acompanyar el cafè d'havent dinat i són ideals també per aprofitar clares que tinguem a la nevera. La única dificultat rau en trobar la consistència justa perquè un cop cuites mantinguin aquesta forma i aquest gruix de la fotografia.

Ingredients:
150 g de sucre
150 g de farina
150 de mantega estovada
3 clares
vainilla per aromatitzar

Barregem la mantega amb el sucre i la vainilla fins a tenir una pasta homogènia.
Muntem les clares a punt de neu (a mig muntar es millor afegir-lis una cullerada de cafè de sucre perquè siguin més fermes). Quan estiguin ben fortes, les afegim amb molta suavitat a la barreja anterior. Un cop tot ben barrejat, comencem a afegir amb molta cura la farina prèviament tamisada. Cal anar fent moviments de baix cap a dalt per barrejar la pasta.
Amb aquesta pasta, un cop tot ben barrejat, omplim una màniga pastissera. Posem a la màniga un broquet llis i estret.
Untem una plàtera d'anar al forn amb mantega i l'espolsem amb farina. Anem fent al damunt les llengües d'uns 5 cm de llarg i separades unes de les altres (a l'escalfar-se es dilata la pasta).
Les posem al forn ja calent, a uns 150º.
Un cop cuites (quan comencin a enrossir dels costats) les retirem de la pàtera i les posen en una reixa fins que es refredin completament. Al principi, estaran toves, però després en refredar-se ja es tornen rígides. Comte amb el canvi de color de les llengües, com que són unes pastes fines, se'ns poden cremar amb molta facilitat.

1 comentari:

conpanyvino ha dit...

Que bones! es que el cafe sense galetes no és un bon cafe ;-)

Seguidors