diumenge, 20 de maig del 2012

Corona d'arròs del diumenge

Un clàssic dels diumenges a casa meva durant molt de temps: corona d'arròs amb verdures. Senzill, saborós i no gaire complicat. Les verdures poden ser fresques o congelades, de temporada o aprofitant el que quedi pels racons de la nevera. En el nostre cas, varem fer servi aquest cop pastanagues i pèsols congelats. queden molt bé les mongetes tendres tallades a trossos. Es menja fred i es pot preparar amb antelació.

Ingredients (2 persones)
250 gr d'arròs
1 llauna de tonyina
2 tomàquets petits madurs
verdures variades (2 pastanagues, 1 got de pèsols congelats)
1 ou dur de decoració
1 gra d'all pelat

Començarem bullint l'ou dur per la decoració: posarem en una cassó aigua, un raig de vinagre i un ou. Deixarem que cogui uns 2 o 3 minuts. Refredarem i pelarem. Tallem a rodanxes i reservem.

Ratllem els tomàquets i els posem en una paella amb una mica d'oli, sal i sucre.Deixarem que cogui fins que concentri be el sofregit. A part, esmicolarem la tonyina de la llauna (prèviament escorreguda de l'oli) i la barrejarem amb el sofregit, deixarem que cogui dos minuts. Apaguem el foc i deixem refredar.

En un cassó ben gros, hi posem aigua abundant, un raig d'oli un gra d'all pelat i encenem el foc. Quan comenci a bullir, hi tirem l'arròs i deixem que cogui. Quan sigui quasi bé cuit, salem. Deixem que acabi de coure, i ho colem. Refredem amb aigua abundant.


Mentrestant, pelem les verdures i tallam a trossets les pastanagues. si tinguéssim mongetes verdes, les tallaríem a trossos. En un cassó amb aigua (pot ser el mateix de l'arrós), quan bulli, hi tirem les verdures i deixem que cogui. Millor per separat perquè cap sens passi. Reservem.

Agafem un motllo en forma de corona, hi posem una primera capa d'arròs, que sigui més o menys la meitat del total. Ha de quedar compacte però no aixafat. Repartim pel damunt el sofregit amb la tonyina. Posem la resta de l'arròs i apretem una mica, sense aixafar els grans. Deixem reposar una bona estona.

Passada l'estona, girem el motllo damunt d'una safata de servir. Col.loquem al mig de la corona les verdures i la decorem amb l'ou dur tallat a rodanxes. També hi podem posar trossos de pebrot escalivat, gambes cuites, olives, el que ens sembli millor per a la decoració. Ja podem servir-ho.

5 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

Que booo m'agrada tot el que dur!!els diumenges a l'estiu acostumo a menjar amanida d'arròs....passa sool!! jej petons

Tiziana Arosio ha dit...

ciao! Grazie della visita, rispondo alle tue domande. Lo sciroppo alla menta qui si trova in commercio. E' quello che si usa per fare le bibite alla menta. Se usi il liquore meglio metterne un po' meno. presto!!

Tapa't de tapes ha dit...

Ben bo i fàcil, i tant! No me'n cansaria mai, de l'arròs amb ou... nyam, nyam... he he. Petons

SUSANNA ha dit...

Hol aguapa tu

i que bo, a casa també ni ha molta tradició però a la cassola

mil petonets Susanna

esborrar ha dit...

Molt bo! és un clàssic dels dinars d'estiu!
Marta

Seguidors