divendres, 11 de maig del 2012

Papes arrugàs amb mojo picon i mojo verd

Aquest plat el teníem pendent de fer des que ja fa una pila d'anys vam anar uns dies a Tenerife...Al final ens hem decidit i després de trobar per internet uns quants blocs amb instruccions de com fer les papes, ens hem decidit...malauradament no ens han quedat gaire arrugades, però en fi...pengem la recepta per guardar-ne la memòria i quedem a l'espera de trobar una varietat més adient de patates. Òbviament, no cal dir, que les hem acompanyat del mojo picon i del mojo verd!

Ingredients  (2 persones):

per fer les papes arrugàs,
400 g de patates petites
sal

pel mojo picon:
1/2 cabeça d'alls
3 pebrots secs xoricers
1 cullerada sopera de comí
1 bitxo
1 cullerada de cafè de pebre vermell
oli
vinagre
aigua
sal

pel mojo verd:
1 manat de coriandre fresc
1 pebrot verd italià
1 cullerada de comí
1/2 cabeça d'alls
oli
vinagre
sal
aigua


 Començarem per posar en aigua tèbia els pebrots xoricers.

Després, rentarem les patates amb pell i tot i les posarem en una cassola amb aigua i sal. L'aigua cal que cobreixi les patates. Deixarem que coguin a poc foc fins que siguin cuites. Llavors, les traurem del foc, les assecarem. Tornarem a posar les patates a la cassola amb força sal i a foc lent de nou. Deixarem que es facin, les anirem girant amb molta cura per no trencar la pell que s'anirà arrugant.


Mentrestant, escalivarem els alls amb pell i tot. Quan siguin cuits, els hi traurem la pell i els reservarem.

Quan els pebrots estiguin ben hidratats, separarem la polpa amb un ganivet i l'anirem posant en el pot del túrmix (si no tenim paciència, els hi traiem les llavors i ho posem al pot del túrmix amb pell i tot). Posem també en el túrmix el comí, els alls el pebre vermell, el bitxo una mica de vinagre, una mica d'oli i sal.  Ho triturem tot amb el túrmix, hi afegirem oli i vinagre fins a tenir-ho al nostre gust. La salsa ha de quedar densa, però no tant com un allioli. Si cal, hi afegim una mica d'aigua. Rectifiquem de sal.

Per fer el mojo verd, posarem la resta d'alls al pot del túrmix, el coriandre tallat, el pebrot italià sense llavors, el comí, una mica d'oli, una mica de sal i una mica de vinagre. Ho triturem tot, ho rectifiquem de sal.

Servim les patates en una plàtera i els mojos en salseres a part.

Seguidors