dimecres, 13 de març del 2013

Salsa de calçots (i per calçots també, si cal)

Aquesta recepta tan pot servir com a salsa per acompanyar carns o els mateixos calçots  i així aconseguim sucar els calçots en calçots! També ens pot servir com a paté, doncs està boníssima damunt de torradetes! Les proporcions van estar fetes a ull una mica, caldrà anar provant la salsa fins a trobar-li el puntet!

Ingredients:
Calçots (els que tinguem)
mel, una cullerada de cafè
conyac
llet
sal i pebre

Es netegen els calçots i es tallen a trossos (3 per calçots anirà bé).

En una paella amb oli calent, es fregeixen els calçots, quan comencin a agafar color, s'hi afegeix sal i pebre,  una culleradeta de mel i el conyac.

Es deixa coure uns minuts més i els posem a la trituradora o al túrmix. S'hi afegieix una mica de llet i es treballa fins a tenir una salsa molt espesa.

Si volem, podem acompanyar carn a la planxa amb tres formes de calçots: aquesta salsa, uns quants calçots que apartarem abans de passar pel túrmix i servirem calents d'acompanyament, i el tercer acompanyament seria uns quants calçots que en cru els hem tallat molt finet a juliana i els hem fet a la planxa o fregits com si fossin patates palla.

4 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Apa, quina bona idea! No hi hagués pensat en la "de" calçots. Sempre en diem així, de l'altra, quan n'hauríem de dir "per". Deu ser boníssima! Jo la barrejaria amb una bona botifarra... petons!

Delicias Baruz ha dit...

Qué delicia, para disfrutar. Un abrazo, Clara.

sandra/ josemaria ha dit...

quina pasada te questa bonissima

trifasic de baileys ha dit...

ualaaa quina fantàstica idea!! m'ha encantat! petons

Seguidors