dilluns, 16 de maig del 2016

Cassola de tros


La cassola de tros és molt típica de lleida, n'hi ha molts versions però la idea bàsica és que la cassola porta verdura de temporada (que trobaven a l'hort o tros), en aquest cas espinacs i carn, en part que duien de casa (botifarra negra, algun tros de porc) i allò que podien arreplegar de camí a l´hort o mentre hi treballàvem (per això els caragols són ingredient imprescindible!). Aquesta n'és la nostra versió.

Ingredients (2 persones):

2 talls de botifarra negra
2 talls de botifarra de perol
10-12 caragols ja enganyats i cuits
mig conill a octaus
2-3 trossos de cansalada
2-3 de costella de porc
1 ceba
1 manac d'espinacs ja nets
2-3 tomàquets madurs
1 o 2 alls tendres
mig got de vi blanc


En una cassola de fang, sofregim la cansalada, la costella de porc  i el conill fins que agafi una miqueta de color. Retirem i reservem. Hi afegim la ceba picolada ben fina i els alls tendres també talladets petits i deixem que sofregeixi. Quan la ceba sigui quasi feta, hi tirem el vi i deixem que s'evapori, després hi tornem a posar la carn i hi afegim el tomàquet i deixem que es redueixi. 

Quan faci xup-xup, hi afegim els espinacs nets i tallats a trossos. Hi afegim també els caragols. Deixem que faci xup-xup tapat a foc mitjà. Quan sigui tot cuit, hi afegim les botifarres tallades i deixem que cogui cinc minuts més. Rectifiquem de sal i ja podem servir.

Com hem abans, hi ha moltes versions del plat; per exemple, n'hi ha que hi posen una picada just abans de les botifarres per espesseir la salsa. N'hi ha que, a temporada, la fan amb albergínies i/o pebrots, etc.





Seguidors