dilluns, 30 de maig del 2016

Peus de porc segons Fra Sever d'Olot

Aquest passat Sant Jordi vam trobar una petita joia, una edició facsímil publicada per l'editorial del castell de Perellada d'un manuscrit del segle XVIII. Aquest manuscrit, escrit per un frare anomenat Fra Sever d'Olot s'anomena "llibre de l'art de quynar" i hi ha recollides una pila de receptes de l'època amb un llenguatge d'allò més pintoresc.  La llista de receptes és ben curiosa i reflexa una gran afició per barrejar sucre i canyella en els plats salats, especialment en els de carn....abans de concloure que això està molt allunyat dels nostres gustos, penseu en la cuina americana i la seva afició a les salses dolces o, millor, la barreja de carn i fruita tan popular a la nostra cuina o les coques de llardons o les botifarres dolces de l'Empordà!

Ingredients (per persona):

1 per de porc ja bullit i desossat (aquí)
1 ou
farina
sucre
canyella

Fem una pasta barrejant l'ou batut amb la farina, el sucre, la canyella i un pessic de sal.Ha de quedar força densa.

Escalfem oli en una paella. arrebossem els peus de porc en la pasta abans descrita i , quan l'oli sigui calent, hi fregim els peus de porcs. Un cop ben rossos, ho traiem del foc, ho posem damunt de paper absorbent per a retirar l'excés d'oli i ho empolsinem amb sucre. I ja ho podem servir.


Segons Fra Sever d'Olot, aquest és un plat de festa major i , singularment, de Quaresma i dijous gras!

1 comentari:

El pare ha dit...

Els peus de porc és de les úniques menges que no hi ha manera de que m'agradin, tanmateix en cuino sovint. M'ha agradat aquesta variant i ho dic pensant en algú a qui estic convençut que agradarà i molt, el toc de canyella és la clau.
Queda anotada.

Una abraçada.

Seguidors