dimecres, 15 de març del 2017

Anguila amb fideus


Aprofitant una estada al Delta de l'Ebre ens varem apropar als vivers Roset de Deltebre on es pot comprar anguila..La tenen fresca i fumada i també en xapadillo. En definitiva és un lloc imprescindible si voleu comprar aquest ingredient tan típic de la cuina de les terres de l'Ebre. També vam aprofitar la nostra estada allà per anar a la cooperativa i comprar un altre llibre de cuina local, "La cuina del Delta de l'Ebre" de l'associació de dones de La Cava, un llibre molt interessant per qualsevol que estigui interessat en la cuina catalana en general i la cuina ebrenca en particular.

Un petit aclariment: al delta els hi agraden els plats de color grogós, per tant, caldrà que tingueu salsetes a punt i també pestetes , perquè el menjar els hi agrada un xic picant. Si no sabeu que són, seguiu llegint!

Ingredients (2 persones):

100 g de fideus
1 anguila a trossos o uns 15 talls
1 ceba petita
1 o 2 tomàquets ben madurs
1 patata (jo no en vaig posar)
1/4 de coliflor en brots petits
100 g aproximats de mongetes ja cuites
1 pesteta, o sigui, un bitxo
salsetes, es a dir, colorant alimentari

Primer netejarem l'anguila i la tallarem a trossets si cal.

A part, farem un sofregit en una cassola de fang o similar amb la ceba tallada ben petita, el tomàquet ratllat i la patata (si en posem) a dauets menuts.

Bullim els brots de coliflor ja nets.

Un cop el sofregit estigui concentrat, hi afegim les mongetes cuites i aigua de bullir la coliflor. Quan l'aigua arrenqui el bull, hi afegim els brots de coliflor ja mig cuits (no cuits del tot!), l'anguila, els fideus i el colorant o salsetes. Quan estigui ja cuits els fideus, salem, deixem coure un minut més i ja podem servir.




Seguidors