dijous, 20 de desembre del 2018

Plum-cake d'anous, poma i ratafia


Una versió del famós pastís anglès....amb el toc inconfusible de la ratafia!

Ingredients (6-8 persones):

200 g de mantega
200 g de sucre llustre (no pas del normal!)
4 ous
250 g de farina
1 grapat de nous pelades
1 poma (que no sigui de les fuji que tenen massa aigua)
1/2 got de ratafia.

El sucre llustre el podem fer agafant sucre normal i passant-lo pel minipimer fins que ens quedi ben fi.

Treballem la mantega estovada amb les mans o amb una forquilla amb el sucre fins que quedi una pasta fina i ben lligada.

Anem afegint a la pasta, els ous un a un i treballant-los amb la forquilla o el batedor. S'hi afegeix també la farina i quan aquesta estigui ben integrada, les nous i la copa de ratafia. Seguim treballant-ho tot, i finalment, hi afegim la poma tallada a dauets ben petit.

Aboquem la pasta en un motllo prèviament untat amb mantega. Es recomanable, folrar la base amb papeer de cuina també untat amb mantega.

Enfornem a foc calent però fluixet (170º) i deixem que cogui. Si cal, tapem el pastís amb paper de cuina perquè no es faci massa per fóra.



Seguidors