dimarts, 19 de gener del 2021

Col a la gallega versió 2.0

 

Bé...aquesta és una versió d'una recepta tradicional gallega de patata i col que la vam anar modificant...primer canviant les patates per naps, i després canviant un ou bullit per aquest rovell gelificat també marca Sant Taura, el cuina de la tele de les Balears....

Ingredients (2-3 persones):

1/2 col 
3-4 naps
4-5 alls
1 cullerada de pebre vermell
vinagre,un bon raig
1 ou
sucre
sal
pebre vermell al gust..

Posarem en remull la coll a fulles per a netejar-la bé. Pelarem els naps i els tallarem a llunes.

Anirem preparant el rovell gelificat mentrestant....Barrejarem a parts iguales sucre i sal i hi afegirem pebre vermell al gust. Ho posarem en un bol i hi farem un clotet. Al clotet, hi posarem el rovell d'ou , ho taparem amb cura i ho deixarem reposar. Quan més temps passi el rovell soterrat en la barreja, més solidificarà. Nosaltres, com que el volíem quasi cuit, el varem tenir una hora aproximadament. Amb molta cura, "desenterrarem" el rovell: agafarem una cullera sopera i allà on sabem que hi ha el rovell, agafarem part de la barreja sucre-sal amb el rovell, "excavant" per sota on hi hagi el rovell per a no trencar-lo, ho passem per aigua amb molta cura per a treure´-li el sucre i que ens quedi només el rovell. s'haurà gelificat i haurà agafat el gustet del pebre vermell. Reservem.

En una paelleta amb oli, sofregim suaument els alls tallats a làmines i quan siguin rossets, hi afegim el pebre vermell i  immediatament, el vinagre. Deixem que faci un xup i reservem.

En una olla grossa, fem bullir aigua i hi afegim la col, sal i deixem bullir uns 5 minuts. Llavors, hi afegim els naps tallats més aviat prims. quan tot sigui cuit, ho traiem del foc i ho escorrem. Amanim amb els alls, el  pebre vermell etc que hem fet abans i ho guarnim amb el rovell.

Seguidors