dijous, 28 de gener del 2021

Patates gorrineres


 Aquesta recepta l'hem trobada en uns simpàtics llibrets que vam comprar a la Casa Verda al delta de l'Ebre , l'últim cop que hi varem anar...es tracta de receptes típiques de pobles de la zona recollides poble a poble i publicades en uns llibrets menuts..en el llibret del poble de Cinctorres hi ha aquesta recepta...se'ls hi deia patates gorrineres a les patates petitones que es feien bullir a l'olla del menjar dels porcs/gorrinos que en diuen allà  i que s'apartaven al final pel consum de la familia (l'època ho manava)..ara es cuinen així..


ingredients (2-3 persones).

1 bossa de patates petitones (aquelles que venen pel microones ja faran)
pebre vermell al gust
pebre negre al gust
sal
oli

En una plàtera que pugui anar al forn i que tingui una mica de vora, hi posem les patates amb pell, ben empolsinades dels pebres i la sal i amb un bon raig d'oli pel damunt. enfornem a 170ª una hora aproximadament o fins que siguin ben cuites (les punxem amb un ganivet i cal que les atravessin fàcilment). Ja les tenim...per a picar o com a complement d'un altre plat...

Seguidors