dijous, 25 de març del 2021

Escudella verda versió 2.0

 

Una altra recepta d'escudella..tot i que el fred ha durat poquíssim aquest any, ens ha donat temps de fer-ne'n algunes...aquesta seria una recepta d'una escudella de productes de temporada i força més "lleugera" que, per exemple, la típica escudella  que sempre tenim al cap o que l' escudella barrejada...Per raons pràctiques i del que en aquell moment tenia a mà, he canviat alguns ingredients típics: no duu xai, tampoc vedella si no ossos de cavall i la carcassa de pollastre faria de carn principal .

Les quantitats estan posades una mica a ull. En aquest cas, ho fem aixì i si ens quedem curts, hi posem més fideus i arròs.

Ingredients (3-4 persones):

1 o 2 ossos de vedella (en el nostre cas, de cavall)
1 carcassa de pollastre (també hauria de dur xai)
1 grapat de pèssols tendres desgranats
1 grapat de faves tendres desgranades
1/2 col 
fulles d'escarola
1 api
1 grapat de fideus
1 grapat d'arròs
1 branca de menta fresca
 
Posem  una olla grossa al foc amb 5-6 litres d'aigua i els ossos prèviament nets. Deixem que vagi bullint i retirem, si és el cas, la bromera que puguin treure.

Quan hagi passat una hora aproximadament, hi afeim els pèssols, les faves, l'api i passats cinc minuts, la col i l'escarola netes i trinxades. Deixem que bulli. Hi afegim passats uns minuts la menta. Quan hagin passat 15 minuts, hi afegim l'arròs i els fideus i deixem que es facin. Rectifiquem de sal. Traiem la menta i servim.
 
Els ossos i la carcassa els servim a part pels qui els agradi escurar ossets...

Seguidors