dimarts, 2 de març del 2021

Croquetes de rajada

 

I encara més rajada...Avui tocava croquetes. Un pèl entretingudes, com sempre, les croquetes, però un bon resultat..gustós i ideal per a picar o com a plat principal. La pasta també és pot congelar.

Ingredients (10-12 unitats):

1 ala de rajada
1 ceba mitjana
farina, 1 cullerada
un bon raig de llet
un tros de mantega del tamany d'una nou 

per arrebossar-les:
1 ou
farina de galeta
farina
 
En una paella grossa, hi posem un xic de mantega i la ceba ben piconadeta. Quan comenci a transparentar, hi afegim la rajada a trossos ja salada i neta. Podem coure-ho tot amb una fulla de llorer i/o uns granets d'all també ben piconadets. Quan tot sigui ben cuit, ho traiem del foc. Si hi hem posat llorer, en retirem la fulla i ho anem passant tot pel passapures o la picadora. Cal tenir una pasta amb una mica de consistència..la típica pasta de croquetes, vaja.  
 
Ara, tornem a posar la pasta a la paella, hi afegim de nou una mica de mantega i la farina (cullerda sopera ben plena ), donem unes voltes i fem que es cogui la farina. Hi afegim un bon raig de llet. Seguim remenant i rectifiquem de sal i pebre. Quan la pasta es desenganxi de les parets i faça petits volcanets a la superfície...ja ho tindrem! ho retirem i tapem amb paper de film ben enganxat a la pasta perquè no faci crosta (esperem una mica a que comenci a refredar, però abans que aparegui la crosta).

Aquesta pasta és pot fer el dia abans. Es pot congelar també o fer directament en platets i una mica de farina de galeta pel damunt i a gratinar!

Quan vulguem fer les croquetes, agafem la pasta, deixem que torni a temperatura ambient, fem amb una cullera més o menys les croquetes i preparem 3 plats:  a amb  ou batut, l'altre amb farina de galeta i el tercer amb farina blanca. Anem passant les croquetes ja preformades per la farina blanca, l'ou batut i , per últim, la farina de galeta , que quedin ben arrebossades. Les fregim en oli ben calent. Quan siguin rosses, les traiem i les posem damunt de paper abservent per a treure'ls-hi l'oli sobrer. Servirm!

Seguidors