Un clàssic del Nadal per a moltes llars catalanes...els galets farcits..Molt més fàcil de fer i menys entretingut del que pugui semblar. En el nostre cas, ho varem fer amb brou de Nadal , però es podria fer també amb escudella normal, de pot si no teniu temps o qualsevol brou o brouet que li doni el seu toc al plat. Farcir els galets tampoc no ha de ser un problema...si teniu una forquilleta de postres o cullereta de café, us pot ben servir, no cal mànigues pastisseres. Els galets, millor farcir-los el màxim possible també...
Ingredients (2 persones):
brou (evidenment)..cal força, perquè els galets acostumen a consumir-ne bastant
Començarem per a preparar el farcit dels galets: barregem amb la forquilla les dues menes de carn amb el julivert i l'all (si n'hi posem) i l'ou, tot amanit amb sal i les espècies. Per a millorar la consistència i fer-ne una pasta manejable, hi afegim la farina de galeta. Quan ho tinguem, podem anar farcint els galets crusos amb l'ajut d'una forquilleta. Ho reservem fins el moment de cuinar-ho tot.
Posem el brou a bullir i quan ja bulli a bon ritme, hi afegim els galets, remenem amb cura i deixem uns 20 minuts fins que siguin cuits al gust. Dependrà del fabricant i el nostre gust, es clar!.
(Si ens sobra farcit, es poden fer mandonguilles per exemple i congelar-les per un altre dia)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada