dimecres, 10 de març del 2021

Sopa de galets farcits


 Un clàssic del Nadal per a moltes llars catalanes...els galets farcits..Molt més fàcil de fer i menys entretingut del que pugui semblar. En el nostre cas, ho varem fer amb brou de Nadal , però es podria fer també amb escudella normal, de pot si no teniu temps o qualsevol brou o brouet que li doni el seu toc al plat. Farcir els galets tampoc no ha de ser un problema...si teniu una forquilleta de postres o cullereta de café, us pot ben servir, no cal mànigues pastisseres. Els galets, millor farcir-los el màxim possible també...

Ingredients (2 persones):

20-30 galetes (segons la gana que tingueu)
150 g de carn picada de porc
150 g de carn picada de vedella
1 o 2 alls (jo no n'hi vaig posar) ben picolats
un pèssic de canyella
un pèssic de nou moscada
julivert picat 
1 ou per a lligar la farsa
farina de galeta per a lligar la farsa

brou (evidenment)..cal força, perquè els galets acostumen a consumir-ne bastant

Començarem per a preparar el farcit dels galets: barregem amb la forquilla les dues menes de carn amb el julivert i l'all (si n'hi posem) i l'ou, tot amanit amb sal i les espècies. Per a millorar la consistència i fer-ne una pasta manejable, hi afegim la farina de galeta. Quan ho tinguem, podem anar farcint els galets crusos amb l'ajut d'una forquilleta. Ho reservem fins el moment de cuinar-ho tot.

Posem el brou a bullir i quan ja bulli a bon ritme, hi afegim els galets, remenem amb cura i deixem uns 20 minuts fins que siguin cuits al gust. Dependrà del fabricant i el nostre gust, es clar!.

(Si ens sobra farcit, es poden fer mandonguilles per exemple i congelar-les per un altre dia)

Seguidors