dijous, 20 de maig del 2021

Ous al plat amb pèsols negres i sobrassada

 

Una recepta amb pèsols negres del Berguedà....Els pèsols negres ´son típics de la comarca i és força dificil de trobar-ne per Barcelona, però, he tingut sort i resulta que hi ha una botiga de venda a la menuda de llegums i similars que en tenen! tot un descobriment! Sembla ser que és una cadena...Després, buscant per la xarxa, varem trobar un especial de la diputació de Barcelona amb receptes "diferents" per a fer amb pèsol negre (i també amb blat de moro escairat!!) i en pensem treure profit, clar....


Ingredients:

1 got ple de pèsols negres ja cuits (aqui)
1 ou de gallina o 'anec
1 o 2 tomàquets ben madurs
1 pessic de sobrassada 
1 o 2 alls tendres

Començarem per a fer un sofregit amb els alls tendres picolats ben fins, quan comencin a transparentar, hi afegim el pessic de sobrassada i quan estigui ja fos, hi afegim el tomàquet ratllat. Deixem que el sofregit es concetri i rectifiquem de sal i pebre. Hi barregem llavors els pèsols i hi donem un parell de tombs més perquè a tot es barregi bé.

Montem el plat: al fons els pèsols amb la salsa i damunt l'ou (una mica salat). Enfornem fins que l'ou sigui cuit al gust. Uns 5-10 minuts segons forn i punt de l'ou...Senzill però potent!

Seguidors