divendres, 7 de maig de 2021

Bacallà a la manera del Delta.

 

Seguint amb les receptes típiques de Quaresma, aquest cop una recepta de l'Ebre, bacallà (o abajeixo que diuen ells)  amb suc i ous estrellats. Boníssima ! i si aprofitem la temporada de pèsols encara ho serà més!

Ingredients (2 persones):
4 talls de bacallà ja dessalats (aqui)
1 got ple de pèsols desgranats
2 ous
1 culleradeta de pebre vermell
farina
 
Per la picada:
2 grans d'alls
6-7 ametllets torrades
1 tomata petita
pa fregit, un mosset
julivert

Abans de res, farem la picada. Si volem, podem ratllat la tomata i no pas picar-la amb la resta d'ingredients. Reservarem.

En una cassola amb una mica d'oli, sofregim la picada (i el tomàquet!). Un cop ben sofregit, hi afegim una mica de farina i el pebre vermell , ho remanem uns minuts i immediatament, hi aboquem una llosada o dues (segons tamany de la cassola) d'aigua i el bacallà i els pèsols. No ha de cobrir tot el bacallà, però ha d'haver prou aigua com per a coure els pèsols i que ens quedi suc.

Quan estigui ja fent xup-xup, hi afegim els ous estrellant-los dins del suc i deixant que es coguin allà. 

Finalment, ho deixarem coure a foc baix tot fins que sigui cuit tant els pèsols com la clara de l'ou.

Podem bullir a part els pèsols si ens fa por que ens quedin cuits. Llavors, els afegirem a mitja cocció. 
Esperem per a salar el cuinat a l'últim moment, no fos cas que ens quedés massa fort de sal.

Seguidors