dijous, 23 de desembre del 2021

Shabu shabu (fondue japonesa de vegetals i carn)

 

Avui presentem una recepta japonesa; una mena de fondue amb vegetals i carn bullits amb un brou vegetal..en el nostre cas, algunes de les verdures japoneses les vàrem substituir per verdures europees, tot i que probablement, es poden trobar a les botigues d'alimentació asiàtica cada cop més freqüents...L'aparell  per a fer el shabu shabu no es propiament el de la fondue de formatge, si no més aviat el de les fondues de carn...


Ingredients (2-3 persones):

pel brou:
aigua 
alga kombu (10-15 g)

per a "sucar":
un tros de tofu
bolets shitake (o similar)
pastanagues
col japonesa o bledes
pastanagues
nap (en el nostre cas)
porro (en el nostre cas
200 gr de vedella tallada ben fineta (la de la foto és massa gruixuda)
un paquet de noodles

salsa ponzu (per a sucar-hi els vegetals, tofu i la carn):

salsa de soja: 1/2 got
suc de taronja 1/4 de got
suc de llimona (2 cullerades soperes)
nirim(1 cullerada sopera)

Es barregen tots els ingredients de la salsa i es reserva.

Començarem per a preparar el brou: en aigua abundant, hidratarem l'alga kombu. La tindrem en aigua mínim 30 minuts.

mentrestant, podem anar pelant les verdures, netejant-les i tallant-les el més finet que poguem i posant-les en cru en un bol o safata per a portar a taula.

Bullim els noodles segons el temps i les instruccions que ens doni el paquet i els reservem, després de passar-los en aigua freda per a tallar-hi la cocció.

Tallem el tofu a daus i la carn ben fineta (això si no li hem demanat que ho faci el carnisser).

Posem l'alga ja hidratada amb la mateixa aigua a l'olleta de la fondue i ho fem bullir fins a tenir un brou. Quan ho tinguem, passem l'olleta dels fogons de la cuina al fogonet de la fondue. ull! l'alga l'hem de treure en aquest moment...

Com es pot suposar, tot consisteix en anar agafant amb els bastonets verdures, tofu o carn i submergir-los en el brou que tindrem a la fondue fins que siguin cuits, treure'ls..deixar-los refredar una mica en els plats individuals i sucar-los en la salsa.

El costum mana que al final de tot, s'agafin els noodles i també es posin a l'olla i es mengin llavors....



Seguidors