dimarts, 4 de gener del 2022

Patates guisades amb ossos d'espinada

 

Una altra recepta de la sèrie dedicada a la cuina del Matarranya i les terres de l'Ebre de l'editorial cinc torres...aquest cop del quadern 4 dedicat a lledó, al Matarranya...Ben senzilla i ben bona...


Ingredients (2-3 persones):
7-8 patates petites (o pataques que dirien allà)
1 ceba grossa
1-2 tomàquets petits madurs
1 all
1 fulla de llorer
una branqueta d'orenga
un pessic de colorant alimentari
3 talls d'ossos d'espinada per cap

Comencem per salar i empebrar els ossos i els sofregim a foc alt en una cassola. hi afegim la ceba picolada fina i l'all trinxadet i la fulla de llorer. Deixem que es cogui la ceba. Quan sigui tova i transparent, hi afegim el tomàquet ratllat. Hi afegim l'orenga i el colorant quan comenci a concentrar-se el sofregit i immediatament, les patates tallades a trossos, millor les esqueixem una mica per a concentrar més el suc. Si cal, hi afegim una mica d'aigua. Deixem que cogui tot junt fins que les patates siguin cuites. i ja ho tindriem!

Seguidors