Una crema o sopa ben bona ara que fa una mica de fred i encara es poden trobar moniatos. A nosaltres, com podeu veure, ens agraden les cremes ben espesses..que quasi aguantin la cullera, però recordeu que és tan fàcil com controlar la quantitat de brou o aigua a l'hora de passar pel túrmix els ingredients. També es pot triar com fer els moniatos, si directament crus i que bullin amb la resta d'ingredients o, posar-los al forn abans..en el nostre cas, ens agrada el gust del moniato al forn i per tant, acostumem a fer-los primer al forn i després passar-los a l'olla, però si feu servir moniatos crus també queda bo (i estalvieu una mica de temps).
Ingredients (2 persones):
2-3 moniatos al forn de tamany mitjà
1 pera grossa madura
1 ceba petita
sal i pebre negre
brou lleuger o aigua
Si fem servir moniatos al forn, primer de tot els pelarem i tallarem a trossos i els reservarem.
En una olla, hi posem un raig d'oli i comencem a fer suar a foc baixa, la ceba pelada i picada grollerament, salem una mica. Quan la ceba comenci a transparentar, si fem servir moniatos crus, els pelarem i els afegirem ara i hi donarem un parell de toms abans d'abocar-hi aigua o brou. Quan comenci a bullir (ara afegiriem els moniatos al forn si fos el cas), hi afegim la pera pelada i tallada a trossos sense el cor, es clar. Deixem que bulli fins que sigui tot cuit i retirem del foc. Quan sigui un poc fred, ho passem pel túrmix. Rectifiquem de sal i pebre i ja ho tindriem....
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada