dimarts, 14 de desembre del 2021

Sopa de mote peruana v. 2.0

 

Aquesta és una versió molt light de la sopa de mote peruana, doncs l'original porta tripa i pota de vedella i nosaltres vàrem copiar algunes versions que hi posen pollastre...no ens vàrem "atrevir" a començar per la versió més fidel, però la veritat és que queda molt bona i va valdre la pena provar-la...L'altre ingredient principal és el blat de moro, un d'especial que no és ni el de fer crispetes (evidentment) ni el blat de moro escairat de l'escudella berguedana..se'n pot trobar en comerços llatins d'alimentació però també en algunes botigues de venda de grana, nosaltres el vam comprar a una que hi ha darrera del mercat d'Horta.


Ingredients (2 persones):

200 g de blat de moro per a mote (blanc)
1 carcassa de pollastre
menuts com colls i pedrers i ales de pollaste
2 patates
1 branqueta ben maca de menta fresca
ají (a botigues llatines o de venda al detall de grana i espècies)
1 ceba
1 tomàquet
orenga
julivert

Primer de tot, farem bullir la carn amb el blat de moro i la menta amb una olla amb força aigua. Quan el blat de moro sigui cuit, separem el brou (guardant-lo!) de la carn i llencem la menta. Fem coure també les patates a trossos (podem afegir-les als ultims 15-20 minuts a l'olla)

En una altra olla, sofregim la ceba piconadeta amb el tomàquet, l'orenga i l'ají i quan comenci a transparentar, hi afegim la carn desossada o a trossos...hi afegim també de nou el blat de moro i una part del caldo i les patates bullides. Deixem que torni a fer xup-xup i hi afegim julivert. Rectifiquem de sal i ja tindriem la sopa!

Seguidors