dilluns, 31 de gener del 2022

Sopa d'espigalls

 

Una recepta fàcil i molt addient per un dia de fred: sopa de verdures amb els espingalls com verdura principal..i potser direu: espingalls? sí, és una col típica de la zona del Garraf i , tot i que sovint és dificil de trobar, aquest cop em varen trobar al Poblenou...i aprofitant el mànac, varem fer aquesta sopa ben fàcil...hi varem afegir un grapat de cigrons i una baldana de ceba de l'Ebre, però podeu canviar els cigrons per mongetes cuites i si veieu que quedeu curts de verdura, hi podem posar un grapat d'arròs o un grapat d'arròs i fideus. Si no voleu carn, hi podeu treure la baldana, es clar.


Ingredients (3-4 persones):

1 manac d'espingalls nets i tallats
1-2 pastanagues mitjanes
1 -2 naps mitjanets
1 xirivia
1 patata petitona
1 grapat de cigrons cuits (es poden canviar per mongeta cuita)
1 baldana de l'Ebre de ceba (opcional)
També opcional: arròs o arròs i fideus

Començarem per netejar, pelar i tallar petit les pastanagues, naps, xirivia i patata. Els espingalls els rentem i tallem a trossos, descartant els tronxos més grossos.

Posem en una olla una bona quantitat d'aigua i encenem el foc. Quan comenci a bullir, hi posem les pastanagues, naps i xirivia. Quan portin una estona bullint i siguin mig tous (dependrà de com de grossos haguem fet els trossets o les rodanxes), hi tirem els espingalls i les patates. Quan faltin uns 15 minuts, l'arròs i els fideus si fos el cas. Si no, deixem que cogui, salem, hi posem un raig d'oli i quab ebs quedin dos o tres minuts per a parar el foc, hi afegim els cigrons cuits i la baldana. Rectifiquem de sal i ja ho tindriem!

Seguidors