dimarts, 3 de maig de 2022

Pozole blanc (plat mexicà)

 

Aquesta és la nostra versió d'un plat mexicà anomenat  "pozole blanc"..i és que també n'hi ha el verd i el vermell, però són un pèl més complicats, si més no, tenen més ingredients "exòtics" com bitxos i pebrots diversos espècials i vam optar per començar amb el que semblava més fàcil...Vam fer una miqueta de trampa també, perquè el blat de moro que em fet servir tampoc no es ben bé el que cal fer servir..resulta que hi ha una varietat quasi infinita de blats de moro i aquest és un de veneçolà (amb el que em fet algun plat d'allà), tampoc no ens servia el blat de moro que tenim per a fer l'escudella de blat de moro escairat del Berguedà, perquè també és una altra varietat..en fi...Aquest blat de moro el vàrem comprar a una botiga de llegums secs del mercat d'Horta...El plat és boníssim! (i no gaire díficil de fer).

Ingredients (2 persones):

100 g de blat de moro sec aproximadament
4 costelles de porc senceres
1 ceba mitjana
2 o 3 alls
1 fulla de llorer
1 xile d'arbre sec (nosaltres un bitxo de cirereta)
1 enciam
1 manat de raves petits
1 llimona

Posar una olla al foc i quan comenci a bullir, hi aboquem el blat de moro prèviament remullat durant 24 hores. Deixem que bulli durant una hora amb l'olla tapada.

Un cop hagi bullit durant una hora, el retirme de l'olla i hi posem les costelles de porc, el llorer, els alls, la ceba pelada i a talls i ho deixem coure una hora o hora i mitja. Passat aquest temps, hi afegim el blat de moro i deixem que cogui fins que sigui tot ben cuit.Rectifiquem de sal.

Traiem les costelles i les dessossem i tallem a trossets petits. Ho posem en plats, jutament amb fulles d'enciam ben netes i tallades petites. Hi aboquem el brou i el blat de moro i ho acompanyame amb els raves tallats a làmines fines i al costat, la llimona. El xile hauria d'estar picat i hauriem d'empolsinar la sopa amb ell, nosaltres vam afegir el bitxo a l'olla i vam deixar que bullis (que em perdonin els mexicans)

Seguidors