dimecres, 18 de maig de 2022

Aloo Goobi

 

Una recepta força senzilla de fer...el més díficil seria aconseguir totes les espècies i, com que cada cop hi ha més colmados hindus i sikhs, doncs cada com es redueixen les excuses per a fer aquestes receptes!


Ingredients (2-3 persones).

1 coliflor petita
2-3 patates petites (nosaltres no n'hi posem)
1 ceba pelada i picada fina
2-3 tomàquets ben madurs
2-3 alls
1 cullerada sopera de llavors de comí
1 cullerada sopera de gengimbre ratllat
1 cullerada sopera de cúrcuma
1 cullerada de cafè de coriandre en pols
1 cullerada de cafè de garam-masala
1 bitxo
1 cullerada de cafè de mango en pols
1 ramet de coriandre fresc picolat ben fi


En una cassola que  es pugui tapar, saltegem la coliflor en ramets petits i, si en posem, la patata pelada i tallada a dauets també petits. Quan comencin a agafar color, ho retirem i ho reservem en paper absorvent.

A la mateixa cassola i amb el mateix oli, saltegem les llavors de comí fins que comencin a fer sorollet i saltironejar.. Afegim la ceba ben picolada i el gingebre . Cuinem durant uns dos o tres minuts.

hi afegim llavors el tomàquet picolat o ratllat grollerament i passats dos o tres minuts més, la cúrcuma i el coriandre en pols, els alls picats finissims, el bitllo i el mango en pols. 

Tapem la cassola i passats uns cinc minuts, hi afegim la coliflor (i la patata si fos el cas). Tapem de nou i deixem que cogui. Deixem que cogui sense afegir-hi aigua. Passats uns cinc minuts, hi afegim el garam-masala i el coriandre fresc. Ara, si amb el garam-masala veiem que no es barreja amb la resta, si no que queda com pols pel damunt en pegots, hi afegim una mica d'aigua a cullerades soperes (una a una!).

Tapem la cassola i a foc baix, deixem que es cogui tot, però que no quedi tou excessivament. Si veiem que ens queda tant sec que es podria cremar, hi afegim una mica més d'aigua amb una cullera, però cal que quedi eixut-eixut. Rectifiquem de sal, guarnim amb més coriandre fresc trinxat i servim!


Seguidors