divendres, 10 de juny del 2022

Coca de cireres (segona recepta)

 
Ara que s'acosta Corpus, us presentem una altra variant de la coca de cireres tan típica de Reus i el sud de Catalunya per aquestes dates...Fàcil de fer! amb les mesures que hi posem nosaltres ens en surten 4 d'individuals ben maques...

Ingredients  (4 persones9.

1 tassa de cafè d'anís sec
1 tassa de cafè de vi blanc
1 tassa de cafè d'oli
1 tassa de llet
mig sobre de llevat quimic tipus royal
25 g de llevat de forner
sal (un pessic petit de sal
cireres, unes 12 per coca (48-50)
Farina la que admeti 

sucre i oli per amanir

En un bol, hi posem tots els liquits, el pessic petit de sal i hi dissolem els llevats.

Anem afegint-hi la farina poc a poc i treballant-t'ho tot amb una forquilla.. Quan tinguem una pasta que no se'ns enganxi a les mans (quan comenci a agafar consistència haurem de passar a treballar amb les mans), deixem de pastar i la deixarem repossar tapada amb un drap una mica húmid. Cal que estigui en un lloc tranquil, sense corrents d'aire.

Quan hagi llevat i hagi doblat el volum, amb l'ajut del corró i damunt del marbre enfarinat, en fem 4 porcions rodones. Hi col.loquem les cireres amb l'ós (els hi podem fer un petit tall perquè deixin anar més suc). les repartim damunt les coques començant pel mig i avançant en espiral. Empolsinem amb un raig d'oli i sucre i enfornem a forn ja calent (200º) durant aproximadament una mitja hora (dependrà una mica de cada forn). 

Les traiem un cop cuites i les deixem refredar...

Si no les volguessim fer totes d'un cop, podem congerar part de la pasta just després de pastar i abans que llevi. Posem la pasta en una carmanyola o similar ben tapada i guardem al congelador...quan la vulguem fer servir, la traiem amb temps i la deixem descongelar al refrigerador (unes 8 hores)..i ja la podrem fer servir de nou!!

Seguidors