Una altra coca fàcil, fàcil de fer...si les avellanes no us en fan el pes, proveu-la amb nous o ametlles (torrades). La pasta és la mateixa que la coca de cireres de Corpus que ja vaig penjar fa uns dies...
Ingredients (4 persones):
Ingredients (4 persones9.
1 tassa de cafè d'anís sec
1 tassa de cafè de vi blanc
1 tassa de cafè d'oli
1 tassa de llet
mig sobre de llevat quimic tipus royal
25 g de llevat de forner
avellanes torrades i pelades
sal (un pessic petit de sal i sedarrot senalleva
Farina la que admeti
sucre i oli per amanir
En un bol, hi posem tots els liquits, el pessic petit de sal i hi dissolem els llevats.
Anem afegint-hi la farina poc a poc i treballant-t'ho tot amb una forquilla.. Quan tinguem una pasta que no se'ns enganxi a les mans (quan comenci a agafar consistència haurem de passar a treballar amb les mans), deixem de pastar i la deixarem llevar tapada amb un drap una mica humit. Cal que estigui en un lloc tranquil, sense corrents d'aire.
Quan hagi llevat i hagi doblat el volum, amb l'ajut del corró i damunt del marbre enfarinat, en fem 4 porcions rodones. Hi posem les avellanes torrades i pelades repartint-les damunt les coques començant pel mig i avançant en espiral. Empolsinem amb un raig d'oli i sucre i enfornem a forn ja calent (200º) durant aproximadament una mitja hora (dependrà una mica de cada forn).
Les traiem un cop cuites i les deixem refredar...
Si no les volguessim fer totes d'un cop, podem congerar part de la pasta just després de pastar i abans que llevi. Posem la pasta en una carmanyola o similar ben tapada i guardem al congelador...quan la vulguem fer servir, la traiem amb temps i la deixem descongelar al refrigerador (unes 8 hores)..i ja la podrem fer servir de nou!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada