Els veïns ens han regalat els excedents de cogombre del seu hort i hem hagut de cercar per totes bandes receptes per aprofitar-los (no ens agraden crus a l'amanida)..aquesta està molt, però que molt bé...
Ingredients (per 1-2 persones aproximadament)
1 cogombre mitjà
1 iogurt grec
1 llimona
menta fresca al gust
all cru (un o dos màxim)
sal i pebre
1 llesca de pa sec
un raig d'oli
Començarem per remullar el pa sec en aigua i treure-li la crosta. Quan sigui ben tou, amb les mans, l'exprimim per a treure-li l'aigua d'excès...
En un pot de minipimer, hi posem el cogombre pelat i tallat a trossets més aviat petits, la menta, el iogut, el suc de la llimona, l'all pelat i tallat, l'oli i la sal i pebre i la molla de pa. També hi podem posar una mica d'aigua. Ho batem tot, fins que tinguem un a crema fina. Segons ens agradi més o menys espessa, hi podem afegir-hi més molla de pa o més aigua, fins que tingui la consistència que ens agradi. Rectifiquem de sal i pebre. I a la nevera!
Servim fresquet i adornat amb menta picada o cogombre picadet....
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada