dijous, 27 d’octubre del 2022

Ànec amb figues i taronja


 Una clàssica recepta de les que barregen carn i fruita, on cal deixar que tot faci xup-xup i tenir un pèl de paciència, però on els resultats son per llepar-se'n els dits!!


Ingredietns (2 persones):

1/2 ànec tallat a octaus i net de borrisols , etc.
10-12 figues
10-12 cebetes del platillo o 1-2 cebes mitjanes
1 taronja (la pela i el suc)
1 gotet de vi ranci (o brandi o conyac si no teniu vi ranci)
1 gotet de moscatell
un grapat de pinyons
1 canó de canyella

per la picada: 1 gra d'all, una galeta maria o un carquinyoli, 10 0 12 ametlles torrades i avellanes torrades barrejades i una mica més de vi ranci per a deixatar-ho tot.

Començarem per a salar i empebrar l'ànec i en una cassola de terrissa o similar, enrossir-lo. Quan comenci a agafar color, hi afegim les cebes del platillo pelades senceres o les cebes "normals" pelades i tallades a llunes. Quan l'ànec sigui ben ros i abans d'afegir-hi res més, traiem l'oli sobrant: si cal, traiem l'ànec i les cebes de la cassola, les reservem amb un altre plat i retirem l'excès d'oli..si no fem això, el plat sens dubte quedarà enfitós.

A part, feu una mena d'almívar suau amb els licors, la pela de la taronja, el canó de canyella i unes quantes figues (les més lletjotes). L'almivar ha de seu suau però estar concentradet, de color fosc..

Quan l'ànec comenci a estar cuit, hi afegim l'almívar prèviament colat (millor per un colador xinès). Hi afegim també el suc de la taronja i els pinyons torrats lleugerament. Deixem que segueixi fent xup-xup. 

Mentrestant fem la picada. Ens ha de quedar ben fina. Quan estigui llesta, la deixatem amb una mica més de vi ranci i l'afegim al guisat. Deixem que segueixi fent xup-xup i quan ja sigui tot ben tendre i cuit, hi afegim la resta de figues fresques, tallades per la meitat. Deixem que cogui cinc minuts més i parem el foc. És millor d'un dia per l'altre.

Seguidors