diumenge, 2 d’abril del 2023

Crema d'api


 Una crema ben fàcil de fer i relativament barateta, ara que tot està pujant tant de preu...Ben poc ingredients i gens complicats de trobar..si us espanta que l'api faci massa gust, hi podeu afegir patates o porro..nosaltres , com veureu, em vam posar una de petitona per tal que la crema ens quedi espessa, perquè ens agraden les cremes molt i molt espesses, quasi que la cullera s'aguanti sola...si preferiu cremes més lleugeres o bé directament sopa, només cal regular la quantitat d'aigua on es courà la verdura.!


Ingredients (2-3 persones):

1 manac d'api sencer
1 ceba
1 patata petita
sal i pebre i una mica d'oli

Netejarem les verdures, pelem una mica el tronxo de l'api , retirant-hi els fils que té (cal "seguir-li" les marques verticals), també pelem la patata i la ceba i ho tallem tot a trossos no gaire grossos.

En una olla, hi posem un raig d'oli, escalfem i hi aboquem les verdures, salem i deixem que suïn una mica les verdures. Quan ja comenci a fer oloreta, ho cobrim d'aigua i deixem que bulli. Quan tot sigui cuit, rectifiquem de sal i ho passem tot pel túrmix.  Abans, es clar, si creiem que hi ha massa aigua i ho volem espès, millor retirar-ne una mica amb l'ajut del cullerot. Ja tenim la crema llesta!

S'hi poden afegir crostones de pa o trossets de cansalada fregideta o un raig d'oli.

Seguidors