dissabte, 22 d’abril del 2023

Espineta amb cargolins (una altra versió i tampoc porta cargolins)


 Una altra recepta que seria una adaptació una mica lliure de la recepta tradicional: em tornat a prescindir dels cargolins..L'espineta, un altre producte d'aprofitament de la tonyina que és díficil de trobar a Barcelona però que nosaltres em portat directament des del Mercat Central de Tarragona, tal i com fa suposar el seu nom és la part de la tonyina que queda després de treure-li aquells talls tan macos que queden també a la planxa: l'espina amb una mica de carn encara enganxada i feta en salaor.


Ingredients (2-3 perones):

300 g d'espineta
4-5 patates
1 ceba
3 tomàquets madurs
2-3 alls
1 bitxo
10-12 ametlles torrades i pelades
uns brins de safrà
1 llesca de pa fregit amb oli

Començarem per a dessalar l'espineta: ens caldrà possar-la en aigua 48 h. abans i anar canviant aquesta aigua dos o tres cops. 

Farem una picada amb els alls, les ametlles i el safrà i reservarem.

En una cassola, hi posem oli i quan sigui calent, hi posem la ceba picolada fina i deixem que comenci a transparentar, llavors hi afegim el bitxo i els tomàquets ratllats. Deixem que es concentri el sofregit. Quan el sofregit estigui ben concentrat, hi afegim les patates pelades i tallades esqueixant-les. Ho cobrim amb aigua i deixem que cogui. Quan les patates estigui a mig fer, hi afegim l'espineta i deixem que segueixi bullint. Quan estigui quasibé cuit, hi afegim la picada deixatant-la amb una mica del mateix brou i deixem que bulli una mica més. Recitifiquem de sal i ja ho tindriem. Està més bo d'un dia per l'altre.


Seguidors