dimarts, 20 de juny del 2023

Punjabi Chole masala (cigrons al té negre)

 


Que aquest color tant negre no us faci tirar endarrera...recordeu que són cigrons cuits al té negre! i per tant, ens han de quedar ben fosquets...Aquesta recepta l'hem trobat a la xarxa i com sempre, els ingredients poden ser una mica complicats de trobar si no teniu cap botiga de productes "exòtics" a prop, però afortunadament, cada cop hi ha més supers amb petites seccions de menjar o productes internacionals i tampoc cal buscar massa, avui en dia, per a trobar algun comerç de productes indhús, com a mínim a les ciutats grans...D'altra banda, també cal tenir en compte que les espècies no s'espatllen fàcilment i , per tant, les podem tenir al rebost llestes per a fer-les servir sempre que volgem repetir l'experiència de cuinar un plat  "exòtic".

Ingredients (3-4 persones):

per coure els cigrons:
400 g cigrons secs
4 llavors de cardamom verd
1 canonet de canyella
5-6 grans de pebre negre
2-3 bosses de te negre

PEr la salsa:
1 ceba grossa
2 tomàquets madurs
alls picats en pasta o picolats molt fins
3 culleradetes de chole masala (espècia)
1 culleradeta de pebre vermell
1 culleradeta de comí en pòls

Pel final:
1/2 culleradeta de garam masala
gengibre fresc
1 cullerada sopera de kasuri methi (es ven sec en caixes)
1 cullerada de coriandre fresc tallat


Primer haurem deixat en remull amb aigua i una cullerada sopera de bicarbonat els cigrons. Mínim, caldrà tenir-los en remull 12 hores.

A l'endemà, posem en una olla que es pugui tapar, els cigrons, les espècies de la llista i aigua mineral fins a cobrir els cigrons dos o tres dits pel damunt. Deixar coure i quan arrenqui el bull, baixar el foc al mínim. Anar vigilant fins que els cigrons siguin cuits, salar-los i deixar-los un parell de minuts més. Colar-los pero reservant l'aigua!!

En una cassola, sofregir la ceba pelada i ratllada.Afegir-hi la pasta d'all i quan comenci a estar tot cuit, hi afegim el tomàquet ratllat. Quan la salsa estigui ben concentrada, llavors hi afegim també  les espècies. Les espècies les deixem coure dos o tres minuts i afegim els cigrons i l'aigua de coure'ls a la cassola. Deixem que faci xup-xup uns 20 minuts més. 

Llavors en una paelleta amb una mica de ghee (o mantega si no en tenim, tot i que no es el mateix), hi saltegem el gengibre tallat a palets petits, i ho afegim a la cassola dels cigrons quan comencin a agafar coloret. Hi afegim també el kasuri methi i el coriandre i el garam masala. Remenem, i ja ho podem servir.




Seguidors