dijous, 6 de juliol del 2023

Cigrons medievals



Una recepta que hem tret de les publicacions dels mercats de Girona: tot i que repeteixen força algunes  receptes canviant un parell de cosetes, en general tenen coses molt interessants, variades i facils de fer....
Aquesta n'és una....

Ingredients (2-3 persones):
200 g de cigrons secs
aigua mineral de garrafa
200 g d'ametlles crues pelades en farina (com per fer panellets)
1 ceba
1 raig d'agràs o vinagre de poma
julivert, alfabrega, marduix i gingebre

una fulla de llorer i un o dos grans d'alls (per coure els cigrons)

La nit abans, posem en remull els cigrons amb una cullerada sopera de bicarbonat de cuina.

Al mati, retirnem l'aigua i ho posem en una olla amb una fulla de llorer, un gra d'all i aigua mineral; l'aigua ha de cobrir 3 o 4 dits pel damunt dels cigrons, tapem l'olla i la deixem a foc fort fins que comenci a bullir; llavors, ho baixem al minim i deixem que cogui. Quan siguin cuits (dependrà de la mena de cigrons, caldrà anar mirant-s'ho), es salen, deixem bullir dos o tres minuts més i reservem una part de l'aigua de coure'ls, i colem els cigrons. 

En una altra olla , posem els cigrons escorreguts, un raig d'oli , una mica de sal i la ceba tallada a tiretes fines. Cobrim amb l'aigua de coure els cigrons, hi afegim la farina d'ametlles crues i deixem que cogui tot. 

Quan la ceba estigui cuita, hi afegim les herbes al gust (el gingebre ratllat) i un raig de vinagre de poma. Deixem que cogui dos minuts més i servim.
 

Seguidors