Més i més receptes del Delta...i és que a més de dedicar-nos a comprar-hi ingredients, també ens dediquem a comprar llibres de cuina típica, sovint mig-oblidada als receptaris tradicionals...i com no pot ser una sorpresa, tenen un munt de maneres diferents de cuinar l'ànec, en aquest cas al forn. Nosaltres hem fet servir un ànec de corral, però la recepta original fa servir una àdena salvatge, que diuen que ´son més bones que els ànecs mascles...
Ingredients (4 persones):
1 ànec tallat a octaus
2-3 patates
1 llimona
2 tomàquets madurs
2 cebes
un grapat de prunes seques
1 got de negre
aigua, oli i sal i pebre
2-3 patates
1 llimona
2 tomàquets madurs
2 cebes
un grapat de prunes seques
1 got de negre
aigua, oli i sal i pebre
Netegem l'ànec, el salem i empebrem al gust.
En una cassola que pugui anar al forn, hi posem la llimona a trossos, les cebes per la meitat, els tomàquets també per la meitat i les patates a rodanxes o trossos menuts. Hi afegiu l'ànec i ho reguem amb vi. Hi posem una mica d'aigua pels costats (mig got) i ho reguem amb una mica d'oli.
Enforem a 200º i deixem que vagi coent. De tant en tant, remullem la carn amb el suquet i anem vigilant que no quedi sec, però tamboc ha de quedar molt sucòs. Caldrà deixar-lo ben be una horeta. Quan quedin uns minutets, hi afegiu les prunes seques. No ha de quedar molt sucós.
Ho podem acompanyar de pomes fregides, el contrast està molt bé!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada