dissabte, 27 de novembre del 2010

Escudella de carbassa i castanyes

Aprofitant que ja han entrat els primers freds, hem fet aquesta escudella: tardoral al 100%, doncs els dos principals ingredients són la carbassa i les castanyes. Les castanyes és poden fer bullides o cuites al forn, malgrat que aquest cop les hem fetes cuites al forn, preferim l'opció de bullir-les, així ens assegurem que el plat no tingui un gust de torrat massa potent (que és el risc que correm de l'altra manera). Les quantitats són una mica aproximades, dependrà de com ens agradi d'espessa l'escudella.

Ingredients (4 persones):
2 l. d'aigua
50 gr d'arròs
30 gr de fideus gruixuts
1 porro
1 ceba
1 branca d'api(només el tronxo)
150-200 gr de castanyes (aproximat)
300 gr de carbassa
colls i carcanades de pollastre (també si en tenim, ales i pedrers)

Si coem al forn les castanyes, ho farem de la següent manera: una per una, els hi fem un tall i les posem al forn a 180º fins que siguin cuites. Després les pelem i les reservem.
Si les bullim: els hi fem un tall a cada una, posem un pot al foc amb aigua i quan bulli, li tirem les castanyes, quan arrenqui de nou el bull, les traiem, deixem que es refredin una mica (però mai del tot) i les pelem. En aquest cas, un cop comencem a fer l'escudella les haurem d'afegir abans perquè es coguin.
Començarem per fer un brou amb el pollastre, posant una olla al foc amb els trossos de pollastre. Quan comenci a bullir, es farà una escuma a la superfície que caldrà retirar amb l'escumadora.
A part, en una altra olla grossa, hi tirarem un raig d'oli, la ceba tallada petitona, el tronxo de l'api i el porro a rodanxetes petites i fines. Deixarem que sofregeixi una estona, quan comenci a ser transparent, hi tirem la carbassa tallada a trossos i en cru. Salarem i deixarem que suï, es a dir, que es cogui lleugerament, deixant anar aigua. Llavors hi abocarem un parell de gots d'aigua i deixarem que bulli a foc mitjà durant un parell d'hores. Al cap d'una estona d'estar bullint les verdures, hi tirarem les castanyes si només les hem bullides (si no, esperarem una mica més), el pollastre i el caldo de bullir-lo (prèviament colat). Quan hagin passat dues hores, hi tirem l'arròs i al cap de cinc minuts, els fideus. Deixem que bulli aproximadament uns 15 minuts fins que tan l'arròs com els fideus siguin cuits.

Seguidors