diumenge, 28 de novembre del 2010

Flam de ratafia

 Unes postres molt fàcils de fer i que tenen com a ingredient principal un producte típic i tòpic de la Garrotxa: la ratafia.

Ingredients:
1 pot petit de llet condensada
2 cops el pot de llet natural
4 ous grossos
unes quantes nous netes i pelades
mig got de ratafia
sucre per fer el caramel
unes gotes de suc de llimona

En un bol, posem els ous batuts, la llet condensada, les dues mesures de llet natural i la ratafia. Ho barrejem tot.
A part, en un cassonet, posem un parell o tres de cullerades soperes de sucre, unes gotes de llimona i una culleradeta de ratafia. Encenen el foc i deixem que es dissolgui el sucre. Cal que vigilem que no es cremi, però que agafi color. La llimona ens servirà perquè tingui un color més brillant.
Aboquem el sucre calent (comte amb ell!!) al fons d'una flamera o recipient que pugui anar al forn. Distribuim unes quantes nous de forma més o menys bonica (quedaran a la part de dalt del flam) i la resta de nous les barrejem amb el liquit que tenim apart. Aboquem el liquit a la flamera i ho posem al forn a 180 al bany maria: es a dir, posem la flanera o el recipient triat, dins d'un altre recipient més gros amb aigua. L'aigua cal que arribi com a molt a la meitat de l'altura de la flamera, sino ens podria esquitjar aigua dins el flam i espatllar-lo.
Deixem que es cogui al forn fins que el flam quatlli. quan sigui quatllat, el treiem, deixem que es refredi i ja podem desenmotllar-lo per servir-lo.

Seguidors