dimecres, 16 de març del 2011

Estofat de faves, pèsols i carxofa

Un plat de verdures força lleuger, saborós i que aprofita la temporada de verdures doncs incorpora faves, carxofes i els primers pèsols frescos de la temporada que em comprat a casa.

Ingredients(2 persones):
2 carxofes
400 g de pèsols sense desgranar
1 patata
faves sense desgranar
1 ceba
1 all tendre
1 tomàquet petit madur
1 tros de pernil salat (opcional)
1 raig d'anís

Sofregirem la ceba i l'all tendre, tot tallat menut. Quan comenci a tornar-se transparent la ceba, afegim el pernil tallat a dauets petits.
Mentrestant, desgranen les faves i els pèsols. Pelem la patata i la tallem a daus petits.
Afegim al sofregit, el tomàquet ratllat i deixem que es cogui. Afegim sal. (Si hi posem el pernil salat, l'afegiriem ara a daus petits).
Quan el sofregit sigui preparat, hi afegim en cru primer les faves, al cap d'un moment els pèsols i les carxofes tallades a octaus i la patata. Hi tirem un raig d'anís i deixem que s'evapori. Tapem la cassola i deixem que es faci tot. Si s'asseca molt, hi tirem una mica d'aigua i deixem que s'evapori de nou.
Si cal, ho anirem repetint fins que tot sigui ben cuit.
La carxofa s'ha de tallar al moment o es tornarà negra, si creiem que no ens donarà temps, podem fer-ho una mica abans i submergir els talls en aigua amb talls de llimona, però mai deixar-ho gaire temps, perquè el truc té una durada temporal molt limitada.

5 comentaris:

Smetelig ha dit...

Totalmente vegetariano, este plato le iba a encantar a mi madre¡¡ que parece que le dan comisión con las alcachofas¡¡

Anònim ha dit...

Guau, a aquest platillo no li fa pas falta la carn! Així tal qual és fantàstic, l'hauré de fer a casa que al Xavi no li agrada la carn!
Petonets
Sandra

Delicias ha dit...

Quina bona pinta i ara que és temps de carxofes, no dubtis que ho prepararé!!! M'agrada molt aquest platazo sense carn, no li cal....Boníssim!!!

Petons!!!

conpanyvino ha dit...

I a més molt de temporada!! que bo!!

No tot són postres ha dit...

Totalment fet amb productes de temporada!
PTNTS
Dolça

Seguidors