diumenge, 31 de març del 2019

Mandonguilles de bacallà, carxofa i panses

Aquestes mandonguilles aprofiten un producte de temporada: la carxofa.Són d'un llibre de receptes típiques del Delta i ens va fer gràcia la combinació clàssica de quaresma bacallà/carxofa amb aquest "format"..Boníssim per fer un picnic o per a fer menjar verdures a la mainada!

Ingredients (18-20 mandonguilles):
200 g de bacallà esqueixat sense dessalar
2 carxofes
1 grapat de panses
1-2 alls tendres
1 ou
pa sec

Posem les panses en remull. A part,  també posem el bacallà amb força aigua.

Tallem la costra al pa i l'engrunem amb les mans el màxim possible.

Pelem les carxofes, traient-lis les fulles més dures i el borrissol del mig. Les posem en aigua amb llimona perquè no ennegreixin mentre les anem tallant. Les fem bullir fins que siguin tendres.

Triturem amb una batedora o túrmix, les carxofes,les panses,  el bacallà, el pa, els alls tendres tallats i l'ou fins a tenir una pasta. Si cal, hi afegim més pa ratllat o un xic de llet si quedés massa eixut.

Guardem la pasta en una plàtera una estona a la nevera tapada amb paper filmix. Les deixem reposar unes hores i després començarem fent les mandonguilles agafant una cullerada de postres aproximadament de la pasta.

Enfarinem les mandonguilles i les posem en una paella amb oli ben calent. Quan siguin rosses, les posem en un plat amb paper absorvent per a retirar l'excès d'oli i ja les podem servir acompanyades d'allioli o salsa xató o julivertada.

Seguidors