dilluns, 11 de març del 2019

Pintada (o faraona) en cocotte amb pomes i castanyes


Un dels plats que hem fet aquest Nadal. La recepta i les fotos havíen quedat una mica arreconades i no hem pogut penjar-les fins avui. Primer de tot, cal tenir pintades....per Nadal no és difícil de trobar-ne al mercat, per tant, fóra d'aquests dies, suposem que es pot encarregar, la carn és molt gustosa i fina, més que no pas la del pollastre, si no l'heu tastada mai, us recomànem que ho feu! us agradarà! . Em fet servir una cocotte per a cuinar-la, però si no en tenim, podem fer servir una cassola normal, però llavors, millor al foc i no al forn i potser caldrà vigilar que no es quedi sense suc.

Ingredients (4 persones):

1 pintada aproximadament 1,8 kg (també li diuen faraona)
un grapat de castanyes
1 poma dolça grossa
canyella
sal i pebre
1 got de vi ranci o conyac
1 tomàquet
1 ceba
2-3 pastanagues.

Tallem la pintada a quarts, salem i empebrem i amanim també amb una mica de canyella

A la cocotte, posem en cru les verdures tallades i la pintada. Tapem i ho posem al forn ja calent a 200º amb el got de vi ranci i un xic d'oli.

En un cassó posem aigua i la portem a bullir. quan estigui bullint, hi tirem les castanyes a les que prèviament haurem fet un tall amb un ganivet i les deixem bullir cinc minuts. Les traiem del foc i les pelem. Reservem.

Quan la pintada porti uns 40-45 minuts de cocció, hi afegim les castanyes i la poma pelada i tallada a trossos. Deixem que cogui uns 10-15 minuts o fins que sigui tot ben cuit i servim.



Seguidors