dimecres, 24 de febrer del 2021

Rajada en adob

 Una altra recepta amb rajada...i és que és un peix que ens encanta! relativament barat, sense espines, gustós...Aquesta recepta d'avui creiem que és d'origen andalús, l'hen trobada per la xarxa i no ho deia, però aquest adob on l'hem fet marinat, s'assembla moltíssim al de les típiques pastanagues a la manera de Cadís..així que deu ser d'allà...Fàcil i boníssima, només cal preveure fer-ho amb una mica de temps per a tenir temps de posar-la a marinar...

Ingredients (2 persones):

2 aletes de rajada mitjanes
1 cullerada de comí molt
1 cullerada de pebre vermell en pols
1 cullerada d'orenga fresc
sal i pebre
1 got de vinagre
1 got d'aigua
2 o 3 alls (al gust)


La rajada o escrita, té una pell molt dura i per això normalment a la peixateria la venen ja sense pell..si no fos el cas, digueu´-li al/la peixater/a que us la tregui perquè si no, serà un martiri fer-ho a casa...

Bé, començarem per a fer una picada amb els alls, el comi, l'orenga, pebre vermell i la sal (una miquetona)  i pebre i ho deixatarem amb part del vinagre. Posarem en un bol la rajada ja salada i abocarem la picada, acabarem d'abocar també la resta del vinagre i l'aigua. Deixem marinar unes hores. O millor, d'un dia per l'altre.
 
Quan les volguem cuinar, les traiem de l'adob, les enfarinem i les fregim en una paella amb oli roent. 
boníssim i fàcil!



Seguidors