dilluns, 19 de juliol del 2021

Mote pillo v. 2.0


 Aquesta recepta és típica de Veneçuela, on es seveix per esmorzar acompanyada d'un bon cafè i formatge fresc...nosaltres varem aprofitar que teniem mote cuit d'una altra recepta per a fer-la..ara, acompanyar-la amb cafè ja no ens varem atrevir...u!! el mote és un blat de moro especial, que no cal confondre amb el blat de moro dolç de les amanides d'aqui ni amb el blat de moro escairat de l'escudella típica de Nadal del Berguedà..On trobar mote? doncs a botigues de productes llatins en deuen tenir en llauna, però nosaltres ho varem comprar a una botiga de llegums crusos, graneria etc del mercat d'Horta a Barcelona. El varem fer servir per un altre plat i em van guardar de cuit al congelador..
El principal problema que varem trobar va ser trobar l'achiote, que és una mena d'espècie feta d'un pebrot típic i que no varem trobar..així que suposo, que si llegeix la recepta un veneçolà, trobarà que el plat no és gaire autèntic, però vàrem fer el que vam poder! 


Ingredients (2 persones):
2 plats de mote ja cuit (o una de llauna del preparat)
2 ou
1 branqueta de julivert o de coriandre
1 got de llet
1/2 ceba tedra incloent-hi la part verda
1/2 culleradeta de postres d'achiote molgut
1 gra d'all picadet

Començarem per a fer un sofregidet amb la ceba picolada fina i l'all. Si tinguessim achiote, l'afegiriem també.  Quan sigui ben cuita, hi afegim el mote i ho remanem tot, hi afegim immediatament la llet i deixem que redueixi.  A part, batrem els ous, com si fessim una truita i els afegirem a la barreja..sarà com fer un remenat; quan ja sigui quasi fet, hi afegim el julivert o coriandre picat i rectifiquem de sal.
Servim calent (amb el cafè si volem fer -ho bé!)

Seguidors