dijous, 1 de juliol del 2021

Falafel de pèsols negres

 

 Aprofitant que teniem pèsols negres del Berguedà, varem fer aquesta versió del falafel que apareix al receptari de la Diputació dedicat a aquest llegum típic del Berguedà.

Ingredients (20 falafels):

200 g de pèsols negres
coriandre
1 tros de ceba
comí en pols al gust
coriandre en pols al gust
1 o 2 alls 
1 polsim de pebre vermell dolç
sal i pebre negre

Com el falafel clàssic, començarem 24 hores abans posant en remull els pèsols.

Un cop passat aquest temps, posarem a la picadora els pèsols crus, el coriandre i la ceba. Ho picarem fins a tenir una pasta fina que barrejarem amb les espècies i que salpebrerem al gust.

formarem les boletes de la mida d'una nou. Ho podem deixar reposar una mica abans de fer-les. Ara podem fer dues coses: o be fregir-les o be enfornar-les, en aquest segon cas, les aixafarem una miqueta.

Nosaltres aquest cop varem triar el forn: per tant les varem aixafar un pèl i les vare posar damunt d'una safata de forn una mica untada d'oli. Ho enfornem a 200º fins que siguin cuites. Les servim com si fos falafels, per exemple, amb salsa de iogurt.

 

Seguidors