Una altra recepta amb mote, es a dir, d'una mena de de blat de moro típic del Perú que cal no confondre amb el blat de moro escairat. Es poden comprar llaunes ja amb el mote cuit o comprar-ne de sec (ja hi ha botigues que en tenen a Barcelona, per ex. al mercat d'Horta) i coure'l a casa. Aquesta recepta es similar al mote pillo, però no sembla ser tan popular ..nosaltres l'hem fet com a plat principal i ha tingut molt d'èxit..el comí i el coriandre li donen un toc que , podriem dir, és molt "fresc". Tal i com ens va passar amb el mote pillo, no tenim achicote (el pebrot vermell en pòls) però em fet el que em pogut per replicar la recepta...
Ingrediets (2 persones):
200 g de mote cuit
2 ous
1 tomàquet ben madur
1/2 ceba petita picoladeta
1 culleradeta de postres de comí (llavors)
1 branqueta de coriandre ben picolada
1/2 tasseta de llet
En una paella, hi abocarem una mica d'oli i la ceba ben picolada. Quan comenci a transparentar, hi afegim el tomàquet a daus.
A part, batrem els ous amb el comí i ho reservarem.
Quan el sofregit de ceba i tomàquet estigui quasi fet, hi afegim el mote i la llet i deixen que es redueixi el liquit. Llavors, hi afegim els ous batuts i l'achiote si en tinguessim i remanem fins que sigui ben cuit.
Rectifiquem de sal i pebre i hi tirem coriandre picoladet pel damunt i ja ho servim
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada