Una recepta del blog (últimament poc actiu) "els fogons del pare" sempre molt interessant...
Ingredients (2 persones):
6-8 costelles de porc tallades a trossos no gaire petits.
1 ceba mitjana
2-3 tomàquets petits molt madurs
2-3 orellanes
5-6 prunes seques
un grapat de panses
1 branqueta de farigola
1 branqueta de romaní
1 tros de pela de taronja
1 gra d'all
3-4 avellanes torrades
3-4 ametlles torrades
una mica de julivert fresc
vi ranci per a marinar les fruites seques
Començarem per a posar en vi ranci la fruita seca. Un parell d'hores abans ja ens anirà bé.
En una cassola, rostirem el cap de costella fins que sigui dauradet i ho reservarem.
A la mateixa cassola i amb el mateix oli, sofregirem la ceba picolada fins. Quan sigui cuita, hi posarem les herbes i la fruita seca i el vi ranci. Quan s'hagi evaporat el vi ranci, hi afegim els tomàquets pelats i tallats a trossos. Deixem que sofregeixi tot bé i que el suc es concentri.
Quan la salsa sigui ben concentrada, hi afegim els trossos de cap de costella i un gotet d'aigua. Tapem la cassola i deixem que faci xup-xup fins que tot sigui ben cuit. Uns cinc minuts abans, però, hi aboquem la picada feta de les avellanes, ametlles, el gra d'all i julivert, tot ben picolat. Deixem que tot es lligui i ja ho tindrem...Millora d'un dia per l'altre, com sol passar amb aquesta mena de guisats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada