dissabte, 13 de novembre del 2021

Dolmadakia (o farcellets de pàmpols amb arròs)


 Tenim avui la famossíssima recepta grega (o turca o siriana, segons les fonts). Hi ha dues versions; una que podíem dir estrictament vegetariana amb només arròs o una altra amb arròs i carn...aquesta és la versió només amb arròs. El primer pas serà trobar els pàmpols...normalment ho podrem trobar a botigues de productes àrabs...en el nostre cas, una botigueta colmado-carnisseria a prop del mercat del Clot on les tenen en pots...a més, el propietari va ser prou amable com per a donar-nos alguns consells per a fer la recepta! 


Ingredients (25 farcellets):
100 gr d'arròs
40 aprox. pàmpols ( sembla exagerat, però a vegades es trenquen a vegades surten massa petites)
1 ceba menuda
1 llimona
ànet fresc
menta fresca
julivert fresca
1 patata

Començarem per a trinxar ben menut una quantitat generosa de les herbes i reservar-les.

En una cassola amb una mica d'oli sofregirem la ceba picolada ben fineta. Quan comenci a transparentar, hi aboquem l'arròs i una mica d'aigua i ho deixem coure uns cinc minuts. compte! només cinc minutets, prou per que ens quedi cuit després  però no gaire més perquè no quedi una pasta...

Barregem un cop ben fred, l'arròs amb les herbes. Posem damunt del marbre un pàmpol i al mig una culleradeta de l'arròs, emboliquem fent un farcellet, anem fent fins a acabar l'arròs i guardem els farcellets. Per a fer el farcellet, primer fem un petit plec per la banda grossa tapant l'arròs, després posem per damunt els laterals dels pàmpols i acabem d'enrotllar el farcellet.

En una cassola, posem un raig d'oli, un llit de rodanxes de patata (perquè no se'ns enganxin els pàmpols). i damunt anem apilant els farcellets. Hi posem un raig d'oli, el suc de la llimona i una mica d'aigua. Tapem la cassola i deixem que cogui durant uns 45 minuts. Ja ho tindrem!

Seguidors